Cornuri cu ciocolată - foarte pufoase

Cornuri cu ciocolată – foarte pufoase

image_print

După o vacanță de Rusalii în care am încercat să fac o mică pauză în bucătărie, mi-am propus să pregătesc pentru prima zi de serviciu niște cornuri cu umplutură de ciocolată, mai bune decât cele pe care le cumpărăm din apropierea biroului.

Și pentru ca reușita să fie sigură, am decis să adaptez și de această dată aluatul de la pâinea japoneză cu lapte, Hokkaido, în același fel în care am adaptat și aluatul pe care l-am folosit și la acești cozonaci super pufoși.

Așa cum mă așteptam, au ieșit niște cornuri deosebit de pufoase, dulci și delicioase.

Chiar vi le recomand!

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 39

Ingrediente

  • 700 grame făină
  • 3 lingurițe drojdie uscată
  • o jumătate de linguriță de sare
  • 2 linguri lapte praf (eu am folosit )
  • 235 ml lapte cald
  • 150 ml frișcă lichidă (de exemplu )
  • 3 ouă
  • 100 grame zahăr
  • semințele de la o păstaie de vanilie
  • coaja de la o portocală sau lămâie

Preparare

Într-un vas punem făina, drojdia, sarea, laptele praf, coaja de portocală, zahărul, ouăle și laptele amestecat cu frișca lichidă, puțin încălzite în prealabil.

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 02

Frământăm un aluat potrivit (dacă este prea moale, se mai adaugă puțină făină).

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 03

Punem aluatul într-un vas pe fundul căruia presărăm făină, pe care îl acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm la crescut 45 de minute sau până când își dublează volumul.

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 04

După ce aluatul a crescut, îl împărțim în două bucăți.

Presărăm făină pe masă și întindem o bucată de aluat pe care o tăiem în triunghiuri, la mărimea pe care o preferă fiecare.

La baza fiecărui triunghi punem cremă de ciocolată (eu am folosit această crema de ciocolată cu gelatină de la înghețata SNICKERS sau de la acest tort) sau orice altă umplutură dulce dorim, chiar și gem sau dulceață.

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 07

Rulăm fiecare triunghi, îl arcuim un pic și îl așezăm în tavă.

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 10

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 11

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 13

A doua parte de aluat am întins-o, am uns-o cu unt topit, am presărat zahăr brun, scorțișoară și la bază am adăugat crema de ciocolată.

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 15

Am rulat, iar sulul de aluat astfel format l-am porționat și bucățile astfel formate le-am așezat în tavă.

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 16

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 17

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 18

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 21

Se lasă să mai crească în tavă pentru aproximativ 30 de minute.

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 24

Se ung cu ou bătut cu puțin lapte (eventual condensat) înainte de a le băga la cuptor.

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 22

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 26

Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

Se coc pentru aproximativ 25 de minute, până când se rumenesc frumos.

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 28

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 52

Când se scot din cuptor se ung cu unt topit, se lasă un pic să se răcorească și se servesc.

Poftă bună!

cornuri cu ciocolata foarte pufoasei 46

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

De la prietenii Alina's Cuisine

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.