Cornuri cu ciocolată – foarte pufoase
După o vacanță de Rusalii în care am încercat să fac o mică pauză în bucătărie, mi-am propus să pregătesc pentru prima zi de serviciu niște cornuri cu umplutură de ciocolată, mai bune decât cele pe care le cumpărăm din apropierea biroului.
Și pentru ca reușita să fie sigură, am decis să adaptez și de această dată aluatul de la pâinea japoneză cu lapte, Hokkaido, în același fel în care am adaptat și aluatul pe care l-am folosit și la acești cozonaci super pufoși.
Așa cum mă așteptam, au ieșit niște cornuri deosebit de pufoase, dulci și delicioase.
Chiar vi le recomand!
Ingrediente
- 700 grame făină
- 3 lingurițe drojdie uscată
- o jumătate de linguriță de sare
- 2 linguri lapte praf (eu am folosit )
- 235 ml lapte cald
- 150 ml frișcă lichidă (de exemplu )
- 3 ouă
- 100 grame zahăr
- semințele de la o păstaie de vanilie
- coaja de la o portocală sau lămâie
Preparare
Într-un vas punem făina, drojdia, sarea, laptele praf, coaja de portocală, zahărul, ouăle și laptele amestecat cu frișca lichidă, puțin încălzite în prealabil.
Frământăm un aluat potrivit (dacă este prea moale, se mai adaugă puțină făină).
Punem aluatul într-un vas pe fundul căruia presărăm făină, pe care îl acoperim cu folie alimentară și îl lăsăm la crescut 45 de minute sau până când își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, îl împărțim în două bucăți.
Presărăm făină pe masă și întindem o bucată de aluat pe care o tăiem în triunghiuri, la mărimea pe care o preferă fiecare.
La baza fiecărui triunghi punem cremă de ciocolată (eu am folosit această crema de ciocolată cu gelatină de la înghețata SNICKERS sau de la acest tort) sau orice altă umplutură dulce dorim, chiar și gem sau dulceață.
Rulăm fiecare triunghi, îl arcuim un pic și îl așezăm în tavă.
A doua parte de aluat am întins-o, am uns-o cu unt topit, am presărat zahăr brun, scorțișoară și la bază am adăugat crema de ciocolată.
Am rulat, iar sulul de aluat astfel format l-am porționat și bucățile astfel formate le-am așezat în tavă.
Se lasă să mai crească în tavă pentru aproximativ 30 de minute.
Se ung cu ou bătut cu puțin lapte (eventual condensat) înainte de a le băga la cuptor.
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Se coc pentru aproximativ 25 de minute, până când se rumenesc frumos.
Când se scot din cuptor se ung cu unt topit, se lasă un pic să se răcorească și se servesc.
Poftă bună!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
De la prietenii Alina's Cuisine
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018