Cornuri aperitiv cu cascaval

Cornuri aperitiv cu cascaval

image_print

Azi am testat o reteta noua de cornuri, dar de data acesta unele sarate, umplute cu cascaval, foarte bune pentru micul dejun, servite alaturi de platouri de aperitive, potrivite pentru pachetelul copiilor pentru scoala. Sunt moi in interior si crocante in exterior,  foarte bune atat calde, cat si reci.

Ingrediente

  • 620 grame faina
  • 200 grame iaurt
  • 200 grame lapte13 grame sare

    1 lingurita zahar

    2 galbenusuri

    35 grame drojdie

    250 grame unt 80% grasime rece (de la frigider)

 

Pentru umplut: cascaval feliat ( mai puteti folosi si sunca, bacon)

Ingrediente

  • 1 ou batut pentru uns cornurile inainte de coacere
  • Susan, mac

 

Preparare

Incalzim laptele si dizovam in el drojdia impreuna cu o lingurita de zahar, acoperim cu un prosop curat si lasam sa creasca 5-10 minute.

Intr-un bol sau vasul robotului, punem faina, sarea, iaurtul, galbenusurile si laptele cu drojdie.

Framantam un aluat, pe care il impartim in 8 bucati aproximativ egale. Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie de marimea unei farfurii medii. Deasupra foii punem fasii de unt foarte rece. Intindem a doua foaie si o suprapunem peste foaia cu unt. Procedam in continuare la fel cu restul foilor. La final vom avea 8 foi suprapuse si bucati de unt intre ele.  Acoperim aluatul cu un prosop de bucatarie, apoi il punem intr-o punga si-l dam la frigider cca. 90 de minute. Dupa 90 de minute, scoatem aluatul si-l mai lasam la temperatura camerei aproximativ 30-40 de minute.

Presaram faina pe masa si incepem sa intindem aluatul pana ajunge la un diametru de aproximativ 55-60 cm.

Cu un cutit bine ascutit  taiem foaia in triunghiuri (20 mi-au iesit mie).

La baza fiecarui triunghi punem cascaval apoi rulam cornurile strans. Le asezam in tava la 2-3 cm distanta intre ele, le acoperim cu un prosop si le lasam asa aproximativ 30 de minute.

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius, ungem cornurile cu ou batut , presaram susan/mac si le dam la cuptor aproximatic 30-35 minute, pana se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem cu unt topit.

Le lasam sa se racoreasca putin, apoi le putem servi!

Pofta buna!

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.