Cornulete poloneze cu crema de mac si nuca — Alina's Cuisine

Cornulete poloneze cu crema de mac si nuca

Cornulete poloneze cu crema de mac si nuca

image_pdfimage_print

Dragii mei, se apropie Craciunul ! Pentru ca multora dintre noi, cornuletele ne trezesc amintiri din copilarie, am inceput sa caut o reteta noua. M-am oprit asupra acestei retete de cornulete poloneze, descoperita de un site culinar din Polonia. (www.mojewpiecki.com). Pentru ca am fost foarte multumita de rezultat, azi impartasesc reteta cu voi. Aluatul este unul moale, usor crocant la exterior  datorita glazurii, iar crema..mmmm….. crema este perfecta ! (mac, nuca, scortisoara, portocala….ce putem dori mai mult ?)

Aluat

Ingrediente aluat

  • 320 grame faina
  • 200 grame unt 80% grasime
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura cu varf de smantana fermentata 20% grasime (o recomand pe aceasta)
  • 65 grame zahar
  • Un varf de cutit de sare

Preparare aluat

Intr-un  vas, amestecam untul cu zaharul apoi adaugam pe rand  galbenusurile, sarea, smantana si faina.
cornulete poloneze cu mac si nuca 09

cornulete poloneze cu mac si nuca 07

cornulete poloneze cu mac si nuca 08
cornulete poloneze cu mac si nuca 11Framantam aluatul, il punem in folie alimentara, si-l lasam la frigider pentru 2-3 ore.

Crema

Ingrediente crema

  • 150 grame mac
  • 100 grame nuca
  • 60 grame zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • Coaja razuita de lamiae si portocala
  • 1 lingurita unt moale

Preparare crema

Punem macul intr-un castron si turnam peste el apa clocotita cat sa-l acopere. Dupa ce s-a racit, scurgem apa si macinam macul cu rasnita, de 2 ori.

Adaugam nuca macinata, scortisoara, zaharul, coaja de lamaie si portocala, apoi untul. Trebuie sa avem o crema mai densa, care nu curge. Daca este prea moale, mai adaugam putina nuca macinata

cornulete poloneze cu mac si nuca 32

Asamblare

Tapetam tava cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius.

Scoatem aluatul de la frigider si-l taiem in 2 bucati. Intindem o foaie de aluat si cu un cutit taiem triunghiuri cat  se poate de egale.cornulete poloneze cu mac si nuca 04 Punem cate o lingurita de crema la baza fiecarui triunghi, apoi le rulam si le asezam in tava, la aproximativ 1,5 cm distanta.cornulete poloneze cu mac si nuca 05

Pumem tava la cuptor si le coacem la 190 grade timp de aproximativ 14-15 minute.

La fel procedam si cu restul de aluat.

Dupa ce s-au copt, le lasam sa se raceasca, apoi pregatim glazura

Glazura

Ingrediente glazura

  • 125 grame zahar pudra
  • 2-3 linguri apa fierbinte sau suc de portocale

Preparare glazura

Omogenizam bine,iar daca glazura este prea densa mai adaugam putina apa fierbinte sau  suc de portocale. Eu am ales sa pun suc de portocale, si gustul a fost mai bun. Punem glazura deasupra fiecarui cornulet, le lasam pe o tava pana se usuca glazura, apoi le putem pune intr-o cutie metalica sau de carton.

Pofta buna!

cornulete poloneze cu mac si nuca 24

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)