Ciorba de curcan

Ciorba de curcan

O idee excelenta pentru pranz, aceasta ciorba de curcan este de departe preferata familiei. Alaturi de un ardei iute pentru sot sau fara pentru baietel, ciorba aceasta se termina foarte repede si este mancata cu foarte mare pofta.

Sotul meu chiar o recomanda! Sa il cred ca e buna, nu?

ciorba curcani 008

Ingrediente

  • 6-7 bucati de carne de curcan
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • o jumatate de telina
  • un ardei
  • 500-600 ml bors (de data aceasta eu l-am folosit pe acesta si a fost foarte bun, dar puteti folosi ce preferati)
  • 150-200 ml suc de rosii
  • un ou
  • dupa caz o mana de fidea (eu nuam folosit de data aceasta)
  • o legatura de leustean
  • frunze de telina
  • sare dupa gust

Preparare

Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa rece cu sare. Apa trebuie sa fie cam 3/4 din oala.

ciorba curcani 001

Pana cand carnea fierbe, se ia spuma de deasupra.

Legumele se toaca marunt si se adauga in oala cand carnea este fiarta.

ciorba curcani 002

Cand legumele sunt aproape fierte adaugam sucul de rosii si borsul.

Se mai fierbe aproximativ 10-15 minute. Se gusta de sare si, daca mai e nevoie de bors se mai adauga dupa gust.

Oul se bate cu putina sare si se amesteca cu 1-2 linguri din ciorba fierbinte, dupa care se toarna in ciorba amestecand cu o furculita pentru a obtine zdrentele.

ciorba curcani 003

Adaugam leusteanul si frunzele de telina tocate marunt si oprim focul.

ciorba curcani 004

Se serveste cu pofta.

ciorba curcani 005

ciorba curcani 011

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*