One more step

Please complete the security check to access static.alinacuisine.ro

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.

Cinnamon Rolls

Aseara am avut pofta de ceva pufos si cu aroma de toamna-iarna!

Asa ca, am decis sa fac cinnamon rolls pentru ca ne plac foarte mult! Sunt delicioase calde, dar si  a doua zi sunt la fel de bune!

Aluat

Ingrediente aluat

  • 500 grame faina tip 000
  • 3 galbenusuri
  • 50 grame zahar
  • 275 ml lapte caldut
  • 70 grame unt topit 80% grasime
  • 25 grame drojdie proaspata sau 7 grame drojdie uscata
  • ¼ lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat bourbon (acesta este)

 

Preparare

Cernem faina in vasul robotului. Galbenusurile le amestecam cu sarea.

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut si adaugam si 1 lingurita de zahar (din cele 50 de grame).

In laptele ramas dizolvam zaharul si adaugam vanilia.

In vasul cu faina, punem laptele cu zahar, ouale, untul topit, drojdia  dizolvata.

Framantam pana avem un aluat elastic (la robot aproximativ 5 minute).

Transferam aluatul intr-un vas curat uns cu putin ulei, si-l acoperim cu un prosop curat.

Il lasam la crescut aproximativ 45 minute sau pana isi dubleaza volumul.

Cat timp creste aluatul, pregatim umplutura.

Umplutura

Ingrediente

  • 100 grame unt la temperature camerei 80% grasime
  •  

    170 grame zahar brun

  • 2.5-3 lingurite scortisoara

Preparare

Punem toate ingredientele intr-un vas si le mixam pana se  omogenizeaza.

Dupa ce aluatul a crescut, presaram faina pe masa, si intindem o foaie dreptunghiulara de aproximativ 45/30 cm.

Intindem uniform umplutura pe toata suprafata foii, apoi o rulam cu grija.

Vom obtine un sul pe care il taiem cel mai bine cu ata groasa de bucatarie, sau cu un cutit foarte ascutit. In functie de cat de groase le taiati, veti obtine 8-10 bucati.

Asezam aluatul taiat in tava lasand distant intre ele, pentru ca vor mai creste.

Le acoperim cu un prosop si le mai lasam sa creasca aproximativ 30 de minute.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Le coacem 25-30 minute.

 

 

Glazura

Cat timp se coc rulorurile, pregatim glazura pentru  a fi gata in momentul in care scoatem tava cu rulouri din cuptor.

Ingrediente glazura

  • 100 grame crema de branza Philadelphia
  • 25 grame unt moale
  • 100 grame zahar pudra vanilat

 

Se omogenizeaza toate foarte bine.

Imediat ce scoatem tava din cuptor, intindem glazura deasupra rulourilor.

Sa va spun cum miroase?? Mai bine incercati!

Pofta buna!

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!