Cheesecake Tiramisu — Alina's Cuisine

Cheesecake Tiramisu

Cheesecake Tiramisu

image_print

 

Pentru ca simteam nevoide de ceva nou, usor de preparat si racoros m-am gandit sa pregatesc un cheesecake Tiramisu.

Crusta de biscuiti:

Ingrediente

  • 250 grame biscuiti digestivi (de exemplu acestia)
  • 100  grame unt 80% grasime

Preparare

Biscuitii se macina fin cu ajutorul unui blender, apoi se amesteca cu untul topit.  Omogenizam compozitia bine.

Tapetam fundul formei cu folie alimentara, si punem amestecul de biscuiti cu unt, pe care il distribuim uniform pe fundul acesteia, si un pic pe peretii formei.

Punem tava la rece aproximativ 30 de minute, pana cand crusta se intareste.

Cheesecake

Ingrediente

  • 200 grame branza Philadelphia
  • 350 grame mascarpone
  • 5 galbenusuri
  • 130 grame zahar tos
  • 10 grame gelatina
  • 5 linguri smantana lichida
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 pachet de piscoturi (de exemplu acestea)
  • 100 ml cafea espresso indulcita (sau cafea la filtru) racita

 

Preparare

Intr-un vas punem galbenusurile si le mixam cu jumatate din cantitatea de zahar (65 grame) pentru 2-3 minute.

Intr-un ibric, punem restul de zahar (65 grame) cu 30 ml apa rece. Punem ibricul la foc pana cand siropul ajunge la 121 grade Celsius. Turnam acest sirop peste galabenusurile mixate cu zahar si mixam la viteza medie-mare pana cand compozitia ajunge la temperatura camerei.

Gelatina o punem la hidratat in cele 5 linguri de smantana lichida pentru 10 minute, apoi o topim la bain-marie. Adaugam gelatina topita peste amestecul de oua si zahar si omogenizam bine.

Separat,  mixam crema de branza Philadelphia impreuna cu mascarpone (nu mult, cateva secunde, cat sa se omogenizeze).Adaugam amestecul de branza peste cel de oua si zahar. Omogenizam compozitia si adaugam vanilia.

Scoatem forma de la frigider si tapetam peretii acesteia cu folie acetofan sau hartie de copt.

Turnam jumatate din crema.

Asezam un rand de piscoturi insiropate cu cafea, iar deasupra acestora punem restul de crema.

Punem cheesecake-ul la frigider pentru 5-6 ore, apoi putem indeparta inelul.

Pentru decor, am folosit cacao pudra cernuta si 300 grame de frisca.

 

Este foarte gustos si racoros!

Pofta buna!

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)