Cheesecake in trei culori si trei arome

Cheesecake in trei culori si trei arome

image_print

Imi place cheesecake-ul cu orice aroma! Aceasta reteta de cheesecake in trei culori astepta de ceva vreme sa fie pusa in practica.

Este un desert care imbina trei culori, dar si trei arome : ciocolata neagra, ciocolata alba si cafea!

Intr-un cuvant, este perfect!cheesecake in trei culori 013

Crusta

Ingrediente crusta

  • 200 grame biscuiti
  • 2 linguri nuca de cocos
  • 120 grame unt topit

Preparare crusta

Pregatim o forma cu inel detasabil, cu diametrul de 26 cm. O tapetam cu hartie de copt la baza.cheesecake in trei culori 059Biscuitii ii macinam la robot si ii omogenizam impreuna cu nuca de cocos si untul topit.cheesecake in trei culori 000

Vom obtine un amestec nisipos, pe care il vom intinde in forma, astfel incat sa imbracam si putin din peretii formei. Presam si nivelam foarte bine si dam forma la frigider pana pregatim crema de branza.cheesecake in trei culori 058cheesecake in trei culori 057

Preincalzim cuptorul la 155 grade Celsius si fixam gratarul pe treapta de jos a cuptorului.

Punem la fiert o cratita cu apa pe care o vom folosi mai tarziu.

Crema de branza

Ingrediente crema de branza

  • 750 grame branza Pilos
  • 150 grame zahar
  • 4 oua
  • 350 ml frisca lichida 30% grasime (nu vegetala) – eu am folosit
  • 30 grame amidon
  • 100 grame ciocolata neagra
  • 2 linguri cacao cernuta
  • 100 grame ciocolata alba
  • 1 lingura esenta vanilie
  • 1 lingura cafea instant + 1 lingura apa fierbinte
  • 1-2 linguri lichior de cafea (sau coniac, whisky)

Preparare crema de branza

In vasul mixerului, mixam branza 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si batem pana devine cremoasa (aproximativ 5 minute).cheesecake in trei culori 057

cheesecake in trei culori 054Adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi frisca.

cheesecake in trei culori 053 La final adaugam amidonul si omogenizam foarte bine.cheesecake in trei culori 049

Compozitia obtinuta o impartim in mod egal in 3 vase. Pentru a obtine straturi egale, va sfatuiesc sa cantariti.

Stratul 1: Topim 100 grame de ciocolata pe baie de aburi impreuna cu cacaua.

Lasam un pic sa se raceasca, apoi o incorporam in primul vas.

Omogenizam foarte bine.

cheesecake in trei culori 047

Scoatem forma de la frigider, o imbracam in folie de aluminiu si o asezam in alta tava (tava cuptorului este foarte buna). Turnam stratul nr. 1 de crema peste crusta de biscuiti. cheesecake in trei culori 046Nivelam foarte bine. In tava support turnam apa fiarta anterior, astfel incat sa ajunga  cam la un sfert din inaltimea formei in care coacem cheesecake-ul.

Punem la cuptor pentru 30 de minute.cheesecake in trei culori 045

Cat timp este la cuptor, pregatim stratul nr. 2, astfel : topim 100 grame ciocolata alba pe baie de aburi. cheesecake in trei culori 044O temperam putin si o adaugam impreuna cu vanilia, in vasul nr. 2. Omogenizam foarte  bine. cheesecake in trei culori 043Dupa ce au trecut cele 30 de minute, turnam aceasta compozitie peste stratul cu ciocolata neagra (nr.1). cheesecake in trei culori 042Dam din nou la cuptor 30 de minute.

In timpul de asteptare, pregatim si cel de-al 3-lea strat. Cafeaua instant o dizolvam in apa fierbinte, adaugam lichiorul si le incorporam in vasul nr. 3. cheesecake in trei culori 041

cheesecake in trei culori 040Omogenizam bine.cheesecake in trei culori 039 Cand au trecut 30 de minute, scoatem cheesecake-ul din cuptor si turnam acest ultim strat deasupra celui de ciocolata alba.cheesecake in trei culori 038

cheesecake in trei culori 036

Dam din nou la cuptor 30de minute.cheesecake in trei culori 032

Dupa ce s-a copt,  oprim focul si-l mai lasam in cuptor cu  usa intredeschisa, pentru inca 30 de minute, apoi il scoatem din cuptor  desfacem folia de aluminiu cu grija (veti vedea ca va fi putina apa, dar nu va panicati, prajitura nu pateste nimic). Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi il punem la frigder pentru cel putin 6 ore. cheesecake in trei culori 031Scoatem inelul formei cu grija si decoram cu ciocolata topita (180 grame am folosit eu) si 200 grame frisca din smantana fermentata.cheesecake in trei culori 027

cheesecake in trei culori 026


cheesecake in trei culori 021

Este nemaipomenit de gustos ! Merita incercat!

cheesecake in trei culori 002

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]cheesecake in trei culori 009

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.