Cheesecake in trei culori si trei arome
Imi place cheesecake-ul cu orice aroma! Aceasta reteta de cheesecake in trei culori astepta de ceva vreme sa fie pusa in practica.
Este un desert care imbina trei culori, dar si trei arome : ciocolata neagra, ciocolata alba si cafea!
Crusta
Ingrediente crusta
- 200 grame biscuiti
- 2 linguri nuca de cocos
- 120 grame unt topit
Preparare crusta
Pregatim o forma cu inel detasabil, cu diametrul de 26 cm. O tapetam cu hartie de copt la baza.Biscuitii ii macinam la robot si ii omogenizam impreuna cu nuca de cocos si untul topit.
Vom obtine un amestec nisipos, pe care il vom intinde in forma, astfel incat sa imbracam si putin din peretii formei. Presam si nivelam foarte bine si dam forma la frigider pana pregatim crema de branza.
Preincalzim cuptorul la 155 grade Celsius si fixam gratarul pe treapta de jos a cuptorului.
Punem la fiert o cratita cu apa pe care o vom folosi mai tarziu.
Crema de branza
Ingrediente crema de branza
- 750 grame branza Pilos
- 150 grame zahar
- 4 oua
- 350 ml frisca lichida 30% grasime (nu vegetala) – eu am folosit
- 30 grame amidon
- 100 grame ciocolata neagra
- 2 linguri cacao cernuta
- 100 grame ciocolata alba
- 1 lingura esenta vanilie
- 1 lingura cafea instant + 1 lingura apa fierbinte
- 1-2 linguri lichior de cafea (sau coniac, whisky)
Preparare crema de branza
In vasul mixerului, mixam branza 2-3 minute, apoi adaugam zaharul si batem pana devine cremoasa (aproximativ 5 minute).
Adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare, apoi frisca.
La final adaugam amidonul si omogenizam foarte bine.
Compozitia obtinuta o impartim in mod egal in 3 vase. Pentru a obtine straturi egale, va sfatuiesc sa cantariti.
Stratul 1: Topim 100 grame de ciocolata pe baie de aburi impreuna cu cacaua.
Lasam un pic sa se raceasca, apoi o incorporam in primul vas.
Omogenizam foarte bine.
Scoatem forma de la frigider, o imbracam in folie de aluminiu si o asezam in alta tava (tava cuptorului este foarte buna). Turnam stratul nr. 1 de crema peste crusta de biscuiti. Nivelam foarte bine. In tava support turnam apa fiarta anterior, astfel incat sa ajunga cam la un sfert din inaltimea formei in care coacem cheesecake-ul.
Punem la cuptor pentru 30 de minute.
Cat timp este la cuptor, pregatim stratul nr. 2, astfel : topim 100 grame ciocolata alba pe baie de aburi. O temperam putin si o adaugam impreuna cu vanilia, in vasul nr. 2. Omogenizam foarte bine. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, turnam aceasta compozitie peste stratul cu ciocolata neagra (nr.1). Dam din nou la cuptor 30 de minute.
In timpul de asteptare, pregatim si cel de-al 3-lea strat. Cafeaua instant o dizolvam in apa fierbinte, adaugam lichiorul si le incorporam in vasul nr. 3.
Omogenizam bine. Cand au trecut 30 de minute, scoatem cheesecake-ul din cuptor si turnam acest ultim strat deasupra celui de ciocolata alba.
Dam din nou la cuptor 30de minute.
Dupa ce s-a copt, oprim focul si-l mai lasam in cuptor cu usa intredeschisa, pentru inca 30 de minute, apoi il scoatem din cuptor desfacem folia de aluminiu cu grija (veti vedea ca va fi putina apa, dar nu va panicati, prajitura nu pateste nimic). Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi il punem la frigder pentru cel putin 6 ore. Scoatem inelul formei cu grija si decoram cu ciocolata topita (180 grame am folosit eu) si 200 grame frisca din smantana fermentata.
Este nemaipomenit de gustos ! Merita incercat!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018