Bulete de cartofi cu brânză
Ce facem cand in frigider avem un piure de cartofi preparat cu o zi inainte si pe care nu-l mai mancam ?
Nu-l aruncam, desigur! Il folosim pentru un preparat foarte simplu de facut si foarte gustos: Bulete de cartofi cu branza!
Ingrediente
- 300 g piure de cartofi
- 150 g branza
- 1 ou mare sau 2 mici
- 2 catei de usturoi
- o lingura pesmet pentru compozitie, plus pentru modelat buletele
- piper
- sare (gustati mai intai și adăugați doar dacă mai este nevoie)
Preparare
Intr-un castron amestecam piureul rece cu branza razuita, oua si usturoiul pisat.
Omogenizm foarte bine compozitia.
Intr-un alt vas, punem pesmet . Din compozitia de mai sus modelam bile, putin mai mari decat o nuca pe care le dam apoi prin pesmet.
Pune tigaia cu ulei la incins, si le prajim la foc mediu pana au o culoare aurie.
Le scoatem intr-un castron pe hartie absorbanta.
Se pot servi ca aperitiv sau ca si garnitura.
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018