Blat umed de cacao (the best!)

Sursa acestui blat umed de cacao este site-ul sunshineskitchen.com, iar blatul l-am folosit pentru a face acest tort.

Ingrediente

Pentru o forma cu diametrul de 24 cm  avem nevoie de:

  • 160 grame unt moale
  • 285 grame zahar tos
  • 2 lingurite extract vanilie
  • 5 oua (la temperatura camerei)
  • 240 grame faina
  • ¼ lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 55 grame cacao
  • 250 ml lapte + 1 lingurita otet
  • Un praf de sare

Preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Tapetam fundul formei cu hartie de copt , iar peretii  formei se ung cu unt si se tapeteaza cu cacao.tort festivl007

Intr-un bol, amestecam faina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Laptele se amesteca cu otetul si-l lasam deoparte cateva minute pentru a interactiona.

tort festivl008

Intr-un vas, mixam untul cu zaharul pana devine cremos. tort festivl010

tort festivl011
Adaugam treptat ouale, omogenizand bine dupa fiecare. tort festivl012Adaugam vanilia, apoi incepem sa adaugam ingredientele uscate si laptele, alternativ.tort festivl013

Intotdeauna se incepe cu amestecul de faina si se termina tot cu adaos de faina.tort festivl014

Turnam compozitia in forna si coacem 40-45 de minute, sau pana scobitoarea iese curata.tort festivl016

Dupa ce se coace, se lasa in tava 10 minute sa se raceasca, apoi il scoatem pe un gratar si-l lasam sa se raceasca complet (este mai bine sa-l pregatiti cu o zi inainte de montarea tortului). tort festivl017 Blatul se taie in 3 foi egale. Se poate prepara si cu cateva zile in avans si se pastreaza in folie film la frigider.

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!