Blat umed cu mac si vanilie

Blat umed cu mac si vanilie

image_print

Ingrediente

  • 3  oua
  • 145 grame zahar
  • Un praf de sare
  • 120 ml lapte
  • 60 grame unt 80% grasime (recent, am inceput sa folosesc )
  • 150 grame faina
  • 7 grame praf de copt (aprox. 1 ½ lingurita)
  • O lingurita extract de vanilie (puteti folosi aceasta esenta de vanilie)
  • O lingurita esenta de lamaie
  • 3 linguri seminte de mac

Preparare

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetam tava cu hartie de copt.

In vasul mixerului, punem ouale si zaharul  si un praf de sare si le mixam la viteza mare pana cand isi dubleaza volumul si devin cremoase.

Intr-o cratita, punem laptele si untul. Le punem pe foc mic-mediu pana amestecul ajunge la punctul de fierbere.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt, macul, vanilia si omogenizam.

Turnam laptele putin cate putin, peste amestecul de oua, zahar si faina.

Mixam 2-3 minute la viteza mica, apoi punem compozitia in tava.

Coacem blatul la 180 de grade, aproximativ 35-40 minute, pana devine auriu-usor brun. Dupa ce s-a copt, se lasa 10 minute in tava, apoi il scoatem pe un gratar sa se raceasca complet.

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.