Blat de tort cu cacao

Blat de tort cu cacao

Blat de tort cu cacao

image_print

Blat de tort cu cacao 

Ingrediente

Pentru o forma de blat cu diametrul de 28-30 cm:

  • 8 oua
  • 2 cani de 250 ml cu zahar
  • 10 linguri apa
  • 2 cani de 250 ml cu faina
  • 6-7 linguri ulei
  • 45 grame cacao
  • sare
  • lamaie, zahar vanilat sau vanilie

 

Pentru o forma de blat cu diametrul de 26 cm:

  • 6 oua
  • 1 si 3/4 cani de 250 ml cu zahar
  • 8 linguri apa
  • 1 si 3/4 cani de 250 ml cu faina
  • 4-5 linguri ulei
  • 35 grame de cacao
  • sare
  • lamaie, zahar vanilat sau vanilie

Preparare

Se pun pe foc apa cu zaharul, pana se dizolva.

blat tort 04

Separat, batem albusurile spuma cu un praf de sare si un pic de zeama de lamaie.

blat tort 09

Cand zaharul a devenit sirop se toarna cate putin in albusurile batute spuma, pana il incorporam pe tot (avem grija sa nu turnam pe paletele mixerului).

Adaugam treptat galbenusurile, continuand sa mixam, apoi uleiul lingura cu lingura, aromele.

blat tort 10

Cacao si faina le amestecam separat intr-un bol.

blat tort 13

Se cern treptat peste compozitia de blat, omogenizand cu o spatula sau un tel, cu miscari usoare de jos in sus.

blat tort 15

Pregatim forma de blat, cu fund detasabil, pe care o tapetam cu hartie de copt. Avem grija ca hartia de copt sa fie mai inalta decat marginea formei.

blat tort 02

Se pune compozitia in forma si se coace la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, cam 35-40 minute (facem testul scobitorii).

blat tort 17

Cand este copt, oprim focul, lasam usa cuptorului intredeschisa inca 15 minute si apoi scoatem.

Cand ajunge la temperatura camerei se scoate din forme.

blat tort 28

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Comentarii

  1. […] Blatul de 26 cm – aici […]