Aluat fraged in numai 15 minute
După o zi destul de obositoare, aveam poftă de o gustare rapidă, dar care să nu mă extenueze prea mult.
Și cum acum ceva vreme mi-am notat o rețetă rapidă de aluat, mi-am zis să încropesc niște rulouri cu crenvurști și niște pateuri cu brânză.
La momentul la care scriu rețeta, deja farfuria e aproape goală, deși nu le-am scos de mult din cuptor.
Vă recomand sincer să notați această rețetă. Vă poate fi folositoare.
[remember title=”Nu uita”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
Ingrediente aluat
- 125 grame făină
- 140 grame unt ( este preferatul meu)
- o jumătate linguriță sare
- 80 ml apă foarte rece
Ingrediente umplutură
Se poate folosi orice vă place, după preferințe. Eu am folosit:
- 2 crenvurști
- un amestec de brânză de vaci cu brânză de capră, ceapa verde, ou
- mozzarella tăiată felii
Preparare
Într-un vas punem făina și sarea și le amestecăm.
Adăugăm untul foarte rece, tăiat cubulețe și cu ajutorul unei furculițe îl sfărâmăm până când se încorporează toată făina.
Facem o gaură în mijlocul aluatului și adăugăm apa foarte rece.
Tot cu ajutorul unei furculițe amestecăm bine până s-a încorporat toată apa.
Presărăm făină pe masa de lucru și transferăm aluatul din vas pe masa de lucru.
Modelăm aluatul într-un dreptunghi, presărăm făină deasupra și întindem un dreptunghi cu o grosime de 5-6 mm. (se întinde doar pe lungime). E posibil ca untul să înceapă să iasă, dar dacă se întâmplă acest lucru presărăm făină peste el.
Aducem partea de jos spre mijloc și o acoperim cu partea superioară.
Rotim aluatul la 90 de grade, cu partea închisă spre stânga (în sens contrar acelor de ceasornic).
Întindem aluatul în acest fel de 6-7 ori, presărând făină când aluatul începe să se lipească, rotind mereu la 90 de grade în sens invers acelor de ceasornic.
Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl punem la frigider cel puțin o oră.
Asamblare
Se scoate, se porționează, se întinde și i se dă forma dorită în funcție de umplutura pe care o dorim.
Înainte de a se băga la cuptor se ung cu ou bătut și, după preferințe, se presară cașcaval ras, mozzarella, mac, susan, etc.
Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30-35 minute.
Poftă bună!
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
De la prietenii Alina's Cuisine
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018