Aluat fraged in numai 15 minute

Aluat fraged in numai 15 minute

image_print

După o zi destul de obositoare, aveam poftă de o gustare rapidă, dar care să nu mă extenueze prea mult.

Și cum acum ceva vreme mi-am notat o rețetă rapidă de aluat, mi-am zis să încropesc niște rulouri cu crenvurști și niște pateuri cu brânză.

aluat fraged in numai 15 minute 031

La momentul la care scriu rețeta, deja farfuria e aproape goală, deși nu le-am scos de mult din cuptor.

Vă recomand sincer să notați această rețetă. Vă poate fi folositoare.

[remember title=”Nu uita”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

Ingrediente aluat

  • 125 grame făină
  • 140 grame unt ( este preferatul meu)
  • o jumătate linguriță sare
  • 80 ml apă foarte rece

Ingrediente umplutură

Se poate folosi orice vă place, după preferințe. Eu am folosit:

  • 2 crenvurști
  • un amestec de brânză de vaci cu brânză de capră, ceapa verde, ou
  • mozzarella tăiată felii

aluat fraged in numai 15 minute 014

Preparare

Într-un vas punem făina și sarea și le amestecăm.

aluat fraged in numai 15 minute 000

Adăugăm untul foarte rece, tăiat cubulețe și cu ajutorul unei furculițe îl sfărâmăm până când se încorporează toată făina.

aluat fraged in numai 15 minute 001

Facem o gaură în mijlocul aluatului și adăugăm apa foarte rece.

aluat fraged in numai 15 minute 002

Tot cu ajutorul unei furculițe amestecăm bine până s-a încorporat toată apa.

Presărăm făină pe masa de lucru și transferăm aluatul din vas pe masa de lucru.

aluat fraged in numai 15 minute 004

Modelăm aluatul într-un dreptunghi, presărăm făină deasupra și întindem un dreptunghi cu o grosime de 5-6 mm. (se întinde doar pe lungime). E posibil ca untul să înceapă să iasă, dar dacă se întâmplă acest lucru presărăm făină peste el.

aluat fraged in numai 15 minute 005

Aducem partea de jos spre mijloc și o acoperim cu partea superioară.

aluat fraged in numai 15 minute 006

aluat fraged in numai 15 minute 007

Rotim aluatul la 90 de grade, cu partea închisă spre stânga (în sens contrar acelor de ceasornic).

aluat fraged in numai 15 minute 008

Întindem aluatul în acest fel de 6-7 ori, presărând făină când aluatul începe să se lipească, rotind mereu la 90 de grade în sens invers acelor de ceasornic.

aluat fraged in numai 15 minute 010

aluat fraged in numai 15 minute 009

aluat fraged in numai 15 minute 011

aluat fraged in numai 15 minute 012

Împachetăm aluatul în folie alimentară și îl punem la frigider cel puțin o oră.

aluat fraged in numai 15 minute 013

Asamblare

Se scoate, se porționează, se întinde și i se dă forma dorită în funcție de umplutura pe care o dorim.

aluat fraged in numai 15 minute 017

aluat fraged in numai 15 minute 016

aluat fraged in numai 15 minute 018

aluat fraged in numai 15 minute 019

aluat fraged in numai 15 minute 020

Înainte de a se băga la cuptor se ung cu ou bătut și, după preferințe, se presară cașcaval ras, mozzarella, mac, susan, etc.

aluat fraged in numai 15 minute 021

Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru aproximativ 30-35 minute.

aluat fraged in numai 15 minute 026

Poftă bună!

aluat fraged in numai 15 minute 027

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

De la prietenii Alina's Cuisine

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.